MESSAGE NOT SET MESSAGE NOT SET
       
MESSAGE NOT SET MESSAGE NOT SET  
       
      Cancel Options/Languages


A hajó története a XX. század elejére nyúlik vissza. 1903-ban az orosz cári dinasztia megrendelésére készült a Szomorszkij hajógyárban. A Romanov dinasztia kirándulóhajónak használta, Velilikij Knyaz Alexander Mihajlovics néven a Kaukázus, a Merkúr és a Volga folyón teljesített szolgálatot. A hajó jelen volt minden fontosabb eseménynél a századelőn valamint a későbbiekben is.

1917-ben új nevet kapott. Harkovra keresztelték át, és ezen a néven futott 1924-ig. Ezután a Pamjaty tovarisa Azina majd a Pamjaty Azina nevet kapta. Erről az időszakról az orosz hajózási archívumokban több adat nincs. 1996-ban albán tulajdonba került Iliria néven. Ekkor építették át jelenlegi formájára. A helyreállítás során a legnagyobb lakosztályt, mely a cár részére volt kialakítva, az eredeti tervek alapján készítették el. A bútorokat, melyek jelenleg is benne találhatóak, szintén az akkori tervek alapján gyártották le.

A hajó gőzgépeit restaurálták, melyek megtekinthetőek a hajó középső részén elhelyezkedő kávézó üvegpadlója alatt.

A budapesti, pontosabban az óbudai Duna budai oldalán van egy igazán kellemes hangulatú partszakasz, amely családi programok, kirándulások és a sport szerelmeseinek kedvelt helyszíne. Ez nem más, mint a Római-part.

A  RĂłmai-part a fĹ‘városiak körĂ©ben a balatonias gasztrohangulat miatt is igen jelentĹ‘s. A part menti bĂĽfĂ©kbĹ‘l sĂĽlt hekk Ă©s tejfölös-fokhagymás lángos illata árad. A RĂłmai-part egy varázslatos hely, ahol mĂ©g elcsĂ­phetjĂĽk gyermekkorunk retrohangulatát, Ă©s ahol pár perc alatt laza nyaralĂłkká válhatunk. A fĂĽrdĂ©st leszámĂ­tva a hangulat Ă©ppen olyan, mint a balatonparti sĂ©tányokon. KiválĂł hely napozásra, nagy sĂ©tákra, sportolásra. Futhatunk, kerĂ©kpározhatunk. Ă©s vannak már kiĂ©pĂ­tett homokos strandröplabda- Ă©s pĂ©tanque-pályák is.

Itt található négycsillagos szállodánk, amely 40 szobával rendelkezik. A cári lakosztály mellett a hajó mindkét fedélzetét elfoglalják a Standard, a családi és a kapitányi szobák.

A szállodahajón étterem és kávézó is várja kedves vendégeinket, akik számára közvetlen menetrend szerinti hajójárat is biztosított a belváros irányába.A hajó főbb adatai:

Hossz: 92,30 m
Legnagyobb szĂ©lessĂ©g: 18,80   m
Magasság: 10,8 m
Legnagyobb merülés: 1,6 m